Træt af at Køre Rundt i en Kompliceret Bil?

Med det store antal biler der er på markedet i dag, kan man let komme til at købe en bil af de forkerte grunde. Jo større udvalget er, jo sværere er det at vælge ? man kan jo ikke rigtigt sammenligne alle sammen på kryds og tværs. Så man ender ofte med at tage en ?genvej? i en eller anden form. Nogle vælger udelukkende at kigge på bilens ydre, og vælger altså den bil, de synes der flottest ud. Andre går efter den bil, der giver dem flest hestekræfter for pengene. Og så er der selvføleligt dem, der går rigtigt meget op i teknologi, og derfor vælger den bil der har den seneste af slagsen og er fyldt til randen med gadgets.

Der er ikke som sådan noget galt i disse genveje, og for nogle virker de ganske fint. Der er dog altid en risiko for, at man ved at stirre sig blind på en enkelt faktor, kommer til at gå på kompromis med noget andet. Man kan risikere at den flotte bil ikke har servo-styring, eller at dens benzinforbrug er alt for højt. Bilen med den store motor kan ske at have for lidt plads i bagagerummet, eller måske slet ikke være behagelig at køre i. Og bilen, der har alt den seneste teknologi, kan ske at være alt for kompliceret at bruge, og så får man jo ikke noget ud af det.

Men når man nu ikke er sikker på at få en god bil, ved at tage disse genveje, hvad i alverden skal man så gøre? Det er et spørgsmål jeg ofte har stillet til mig selv, fordi jeg lige præcis oplevede på egen krop, hvor galt det kan gå. Jeg har altid været lidt af en teknologi-nørd, så jeg endte selvfølgeligt op med en bil der var fyldt til bristepunktet med teknologi. Det var alt hvad reklamerne handlede om, og jeg faldt i med begge ben. Det viste sig at være en hovedpine: bilen var alt for kompliceret, og i sidste ende fik jeg slet ikke glæde af de teknologiske muligheder den bød på. Så jeg konkluderede, at jeg burde lede efter en bil, hvor balance var nøgleordet.

Det var sådan jeg fandt frem til den lille lækre Renault clio. Her er der ikke sparet på teknologien, men den er gennemtænkt og virkeligt godt integreret. Det betyder at man slet ikke behøver at tænke på, at den har en masse teknologi indbygget: man sætter sig blot ind, og begynder at køre. Det hele føles naturligt, og teknologien hjælper altså én uden at man bliver distraheret. Man er heller ikke i tvivl om, hvordan tingene virker: det hele sker på intuitiv vis, og det er altså noget, som alle kan sætte pris på.