Sådan vælger du dit herreur

Når man som mand eller kvinde skal ud og finde sig et herreur, enten som gave eller til sig selv er dette svært for mange, da der findes så mange forskellige muligheder. Mange ender med at drukne i muligheder. Det er derfor vigtigt, at inden man foretager sig sit køb har tænkt over præcis, hvad uret skal have af design og/eller look. Derfor har jeg i nedenstående guide udvalgt 5 ting, der er afgørende at tænke over inden du foretager dig dit køb af et herreur.

De 5 ting er:

  • Urremen
  • Urværket
  • Urskivens farve
  • Størrelsen på uret
  • Ens budget

Urremmen

Det første valg du skal foretage dig eller i hvert fald tænke nøje over, er urets urrem type. Skal uret være med en læderrem, urlænke, meshrem, natorem eller gummirem? Der er mange valgmuligheder og hver enkelt valgmulighed har sine egne specifikke fordele, designs og ikke mindst egenskaber. Dette første valg vil være med til at bestemme, hvilket look du går efter at få via dit ur. Her vil jeg ikke anbefale, at man som mand går efter en meshlænke, da dette ofte er en mere feminin rem. Hvis man ikke har et ur med læderrem eller et ur med en urlænke vil jeg helt klart starte med en af disse, da dette er enhver mands eje.

Urværk

Dernæst er det vigtigt at tænke over indmaden af uret. Dette er for mange ligegyldigt, da de ikke har den store viden indenfor netop ure, hvorfor dette valg for mange virker let eller unødvendigt. Ikke desto mindre er det vigtigt at tænke over om man er til det normale kvarts, det innovative solar eller det fantastiske automatik. Den store årsag til dette valg ligger blandt andet i urets holdbarhed.

Urets farve

Efter at have valgt urets indmad er det nu tid til at vælge udseendet af det ydre. Her er der mange ting man skal tage med i sine overvejelser. Der er nemlig flere forskellige ting ved uret som kan have forskellige farver. Ved et herreur er det meget populært at vælge den klassiske brune/sorte læderrem eller den klassiske stål farvet urlænker. Dernæst er det i et herreur lige nu meget populært med den klassiske hvide urskive eller en navy eller sort urskive. Her er især Jaguar ure mænd blevet uhyr populære grundet dets eksklusive og meget maskuline look.

Urets størrelse

Dernæst er det tid til det vigtigste valg, da dette har den nok største betydning af dem alle. Her skal vi vælge, hvor stort selve uret skal være. Som mand er dette især en svær øvelse for mange, da nogle gerne vil have et stort ur og andre gerne et mindre ur. Et herreur er typisk i størrelserne; 34 mm, 36 mm, 38 mm eller 40+ mm.

Budget

Sidst men ikke mindst skal man overveje ens budget når man skal ud at købe et nyt ur. For mange er dette en træls omkostning, da de ikke kender til værdien af et godt ur. Lige som med så mange andre ting så hænger kvalitet og pris også sammen urenes verden. Selvom man sagtens kan få mange gode ure for under 1.000 kr. så vil jeg aldrig anbefale, at man er nærig på dette punkt. Specielt ikke, hvis man som mand ikke har en særlig stor ursamling i forvejen.