Sådan Smider du Fedtet Mens du Bygger Muskler

Når man først bevæger sig ind i træningens verden, så kan man godt blive overvældet over al den viden, der er at finde i det miljø. Der er selvfølgeligt altid mange nye ting at lære, når man kaster sig ud i en ny hobby eller aktivitet. Lige præcis når det kommer til træning, så er det dog ekstra forvirrende, fordi der tit er mange forskellige holdninger der præsenteres som fakta. Problemet er, at disse holdninger ikke altid stemmer overens med hvad andre, der går rigtigt meget op i træning, mener er rigtigt. Det betyder at du let kan finde modstridende ?fakta?: og så er det altså svært at komme videre.

På sigt burde resultaterne selvfølgeligt tale for sig selv. Hvis én gruppe mennesker mener, at det er bedst at indtage proteinpulver umiddelbart efter træning, og en anden gruppe mener, at det er bedst at indtage pulveret før træningen starter, så kan de vel bare gøre hver sin ting. Efter nogle måneder eller år kan vi så måske se, hvem der har fået bedst resultater. Det ville afgøre det én gang for alle, ikke? Det er på en måde også det der sker. Med tiden lærer vi hvad der virker: nogle ting ud fra egne erfaringer, nogle ud fra at observere andres resultater, og så selvfølgeligt en hel del, fra videnskabelige studier.

Problemet er altså ikke, at vi ikke lærer nogle nye ting, og får rigtige fakta på et tidspunkt. Den reelle udfordring er, at de gamle idéer har svært ved at dø. Du kan vise dine fantastiske resultater, og stribevis af studier, til en bodybuilder med mange års erfaring, og han vil stadig mene, at du er forkert på den. Han læner sig trods alt op af sine egne erfaringer, og de grundlæggende principper som han har valgt at bygge sin træning op omkring. Man må jo også forstå, at selv hvis du har ret, så er det ikke sikkert at det kan betale sig for ham at udfordre grundstenene i hans tilgang: det går jo godt for ham!

Men hvis du ikke allerede sidder fast i nogle ?gammeldags? tankegange, så bør du gøre hvad du kan for, at tilrettelægge din træning efter den seneste viden. Det gør faktisk livet nemmere på rigtigt mange forskellige måder! Før i tiden troede man eksempelvis ikke, at det var muligt at bygge muskler samtidig med man tabte fedt. Det er derfor alle snakker om ?bulk?- og ?cutting?-faste: først træner man hårdt og spiser rigeligt med kalorier. Derefter skærer man lidt ned i træningen og meget ned i kalorierne. Sådan en cyklus måtte man så gentage igen og igen, for at kunne have imponerende muskler uden en masse fedt.

Men i dag ved vi, at det er muligt at smide fedtet mens du bygger muskler. Det kræver bare, at du omlægger din kost, så du faster i 16 timer hver dag. Når man faster, så begynder ens krop at forbrænde fedt for at have energi. Der skal typisk en længere faste til, før den begynder at forbrænde dine muskler ? og hvis du supplerer med bcaa, så er det slet ikke noget du behøver at bekymre dig om. Træn lige før, eller lige efter, at du er færdig med fasten, og spis så en ?almindelig? mængde kalorier. Altså en mængde kalorier som du vil kunne vedligeholde din mål-vægt på. Nu vil du se fedtet ligeså stille blive byttet ud med muskler.