Sådan lærer du dine børn at kende klokken

For mange børn er det utroligt svært at kunne tyde klokken og det tager for de fleste af dem lang tid at lære. Det kan for nogen ligeledes blive et ømt punkt oppe i skolen, når alle de andre snakker om hvad klokken er, men at man ikke selv kan den. Dette er blot nogle af de få fordele ved at kunne klokken som barn og appellerer til vigtigheden i, at få lært sine børn at kunne tyde klokken. Derudover bliver livet så meget nemmere når barnet har lært klokken.

Når barnet kan klokken, bliver den slags nemlig lettere at forstå og forholde sig til ? og på sigt kan I også lave aftaler med barnet om, hvornår det skal gå hjem fra legeaftalen med naboens børn eller hvornår I henter det i SFO?en.

KØB ET FLOT UR

Det første skridt mod dette er at købe børneure til ens børn. Dette ur skal vel og mærket kun være barnets ur, så de i en tidlig alder får følelsen af, at de selv ejer noget som de skal tage vare på. Det kan være ekstra motiverende for barnet at lære klokken, når han/hun skal gøre dette på hans/hendes eget ur, som barnet selv har været med til at vælge.

LÆR URSKIVEN AT KENDE

Når barnet skal lære klokken, bør I starte med at fokusere på den analoge urskive med 12 tal og visere. Digitalformatet kan I lære senere ? det vil blot forvirre barnet at skulle lære begge dele på én gang. Derudover er digitaluret meget lettere at lære.

Som det allerførste kan I kigge på urskiven og tale lidt om tallene, afstanden imellem dem og de forskellige visere. Lær barnet hvad den lille viser fortæller og hvad den store viser fortæller. Har uret også en sekundviser, så snak også om den ? f.eks. ved at tælle hvert enkelt sekund i et helt minut og se minutviseren rykke sig en tak.

GENNEMGÅ JERES DAG MED UDGANGSPUNKT I URET

For at give barnet en ekstra fornemmelse af hvad tiden er, kan I tale lidt om, hvilke klokkeslæt i jeres hjem, som er centrale.

Hvornår står I op?

Hvornår tager I i skole?

Hvornår har I fri?

Hvornår skal barnet til gymnastik?

Hvornår spiser I aftensmad?

Hvornår går I i seng?

Indsæt sammen alle klokkeslæt på uret. Det vil også på sigt kunne lære barnet, hvordan viserne på uret står, når I skal afsted eller spise. Også inden barnet reelt har lært klokken.