Sådan Hjælper du Dit Barn til Selv at Gå

Som forældre oplever vi rigtigt mange forskellige skelsættende øjeblikke, i vores børns liv. En af de tidligste stunder, der virkeligt understreger at barnet udvikler sig, er når barnet selv begynder at gå. Når dit barn ikke længere er nødt til at kravle rundt på jorden, for at komme frem, så er det tydeligt at der ikke er tale om en baby længere. Det er så imponerende og fantastisk at se sit barn tage det første skridt på egen hånd.

Det er også et stort øjeblik for barnet selv. Børn er hjælpeløse når de bliver født, og i rigtigt mange år. Det kan godt være skræmmende ikke at kunne gøre noget som helst selv. Når barnet vokser op i en god familie, med forældre der elsker det, så hjælper det selvfølgeligt på situationen. Det vil dog under alle omstændigheder være en positiv oplevelse for dit barn, at kunne gøre mere på egen hånd. At kunne gå rundt selv, er en enorm form for frihed. Det er derfor noget der vil hjælpe dit barn med at føle sig mere selvsikkert og kompetent.

Dit barn kan selvfølgeligt ikke begynde at gå, før de selv er klar. Der er både nogle fysiske og nogle mentale ting der skal være på plads, før barnet kan tage sit første skridt. Som forældre kan vi dog sørge for, at de rigtigt rammere er på plads, så tidligt som muligt. På den måde er der ikke noget der holder barnet tilbage fra at prøve at gå, når modet melder sig.

Du skal altså skabe fundamentet for, at dit barn frit kan prøve kræfter med at gå. Det gør du først og fremmest ved at skabe omgivelser, som er sikre for dit barn. Når dit barn forsøger at tage sine første skridt, så er det uundgåeligt, at han eller hun vil falde. Et gulvtæppe eller lignende blødt underlag er altså klart at foretrække. Sørg også for at der ikke er skarpe hjørner eller andre genstande, som dit barn kan slå sig på. Når først dit barn kan gå, er det alligevel nødvendigt, at sikre hjemmet på den måde. Et nysgerrigt barn der kan bevæge sig hurtigt rundt på egen hånd, vil nemlig ikke kunne holde fingrene væk, fra disse farlige situationer. Hvorfor ikke børnesikre hjemmet i god tid, så det samtidig er et trygt og sikkert sted for dit barn at øve sig i at gå?

Det kan også godt betale sig, at investere i et par begynder sko. Den slags sko er nemlig særligt udviklet til børn, der skal til at gå for første gang. De beskytter barnets fod, men gør det på en måde, der sikrer at de kan bevæge sig frit og naturligt. De kan altså hjælpe med at give dit barn modet til, at prøve igen og igen.

Latest articles

Sådan Går Sandaler og Sport Hånd i Hånd

Der er mange mennesker der har en idé om, at sandaler udelukkende egner sil til afslapning. Det handler nok om, at vi...

3 gode tips til hvad du kan bruge weekenden på

Hvis du har en forlænget weekend i vente og ikke helt ved, hvad du skal give dig til, så får du her...

Hop på cyklen og oplev Danmarks natur til sommer

Der er rigtigt mange fordel ved at vælge cyklen frem for andre transportmidler. Udover at cyklen er et fremragende transportmiddel, som er...

3 elementer du skal være opmærksom på, når du vælger en blender

Før i tiden var en blender ikke noget, der stod i alle køkkener. Generelt er køkkenmaskiner hjælpemidler, der er dukket op gennem...
42,0k Følgere
Følg

Related articles

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

ajax-loader