Sådan Går Sandaler og Sport Hånd i Hånd

Der er mange mennesker der har en idé om, at sandaler udelukkende egner sil til afslapning. Det handler nok om, at vi danskere typisk kun finder sandalerne frem, når vi har fri. Det danske vejr egner sig ikke særligt godt til sandaler det meste af året. Vi har ikke lyst til at fryse tæerne af om vinteren, og det er alt for vådt i løbet af det danske forår og efterår. Det er altså kun om sommeren, at det overhovedet giver mening, at finde sandalerne frem.

De fleste sandaler passer ikke ind i den professionelle dress-code, så det er typisk ikke noget, vi tager på når vi skal på arbejde. Det skubber yderligere sandal-sæsonen til vores sommerferie. Det er altså først når vi har sommerferie, at vi for alvor finder sandalerne frem. Hvad laver vi i sommerferien? De fleste af os slapper af! Det er nok derfor, at de fleste ser sandaler som værende fodtøj, der først og fremmest er afslappet.

Men sandaler kan faktisk være meget mere, end bare fodtøj til den afslappede ferie. Det er faktisk også en form for fodtøj, der egner sig rigtigt godt til en lang række fysiske aktiviteter. Vidste du eksempelvis, at der er en hel kategori af sandaler, der hedder sportssandaler? Det er rigtigt nok! Det er ikke kun dem, der nyder at tage på stranden for at slappe af, der har glæde af sandaler. De bruges også af sportsfolk og naturelskere. Dem der ikke kan sidde stille, når det bliver sommer, men i stedet vil ud for at være aktive.

Sportssandaler er designet med fysisk aktivitet i tankerne. Det betyder først og fremmes, at de er produceret af gode og slidstærke materialer. Almindelige sandaler der udelukkende bruges til afslapning er typisk ikke lavet af specielt stærke materialer. De skal blot kunne holde til, at du går en stille og rolig tur på stranden eller lignende. Et par sportssandaler er derimod designet til at bruge brugt meget. De kan holde til at du vandrer rundt i bjerge, eller trasker rundt i timevis på hårdt terræn. De sidder samtidig langt bedre fast på fødderne, og har et godt greb på jorden under dig. Det gør at du ikke skrider, og at du kan stå helt fast, uden at miste balancen.

Selv hvis du ikke har planer om at dyrke sport med dine sandaler, så kan et par sportssandaler altså stadig være et godt valg. De koster lidt mere i anskaffelsen, men til gengæld holder de længere og er mere behagelige at have på. Der er intet der stopper dig fra at bruge per sportssandaler til afslapning: det er kun den anden vej rundt, at det ikke rigtigt fungerer. Sportssandaler går altså hånd i hånd med sport, men er samtidig så alsidige, at de kan dække ethvert behov.