Det skal du vide, når du skal male murværket

Det er ikke hver dag, man har brug for at male en mur, men når man har, er det vigtigt at vide, hvordan man skal gøre, og hvad man skal bruge. Det kan du blive klogere på her i artiklen.

Hvis man bor i lejlighed, har man sjældent brug for at male sit murværk. Dog kan det forekomme, hvis man ejer sin lejlighed og ønsker at bygge om og måske dele en stue op i flere rum. Den løsning er der nogle, der benytter hvis der f.eks. er familieforøgelse på vej, og lillebror skal have sit eget værelse. I den forbindelse kan man få brug for jotun murmaling.

Vælg den rette maling

Kigger vi på typer af maling, findes der flere, end man måske lige skulle tro. Dette hænger sammen med, at der ligeledes findes mange forskellige typer materialer, og det er af stor vigtighed, at man vælger en maling, der er beregnet til det materiale, man skal male på. Således går det altså ikke at tro, at man til det hele bare kan bruge, hvad man nu har stående i skuret. Man kommer galt af sted, hvis man f.eks. vælger jotun murmaling til at male børnenes værelser med, og omvendt hvis man bruger f.eks. træbeskyttelse i stedet for jotun murmaling.

Er du ude i at skal male lige netop en mur er det afgørende, at du vælger en jotun murmaling, da denne er konstrueret til lige præcis dette formål. Med en jotun murmaling risikerer du ikke, at malingen f.eks. løber af, når det regner – hvis der altså er tale om en udendørs mur. Det ville man kunne komme ud for, hvis man valgte f.eks. en vægmaling i stedet for jotun murmaling.

I værste fald vil man kunne beskadige muren, hvis man anvender en maling, der ikke er beregnet til mure, og så er det måske forfra med filsning eller pudsning. Derfor er der altså god grund til at se sig for, inden man går i gang og sørge for at få købt det rigtige produkt til sit projekt, så man får et godt resultat.

Relaterede

ajax-loader