Bare fordi man ikke er uddannet kok, betyder det ikke, at man ikke kan drage nytte af nogle professionelle fifs i forbindelse med sin madlavning. Husk på at vi alle lærer at lave mad på en eller anden måde. Nogle af os lærte det, ved at hjælpe vores forældre med navngivningen, da vi var børn og stadig boede hjemme. Andre fandt hurtigt ud af hvordan man kunne lave noget simpelt mad, efter de var flyttet hjemmefra, og ganske enkelt var tvunget til det, hvis de ville have noget at spise. Der er selvfølgeligt også dem der selv har haft en interesse i at kunne lave god og spændende mad, og enten har læst diverse kogebøger eller set instruktions-videoer på internettet. Under alle omstændigheder så har man haft en eller anden form for ?undervisning? for at kunne lave mad, og nogle har lært mere end andre.
Når nu vi er i stand til at se os selv, som en slags hobby-studerende af madlavningens ædle kunst, hvorfor så ikke prøve at lære fra de bedste? Det kan godt ske din mor kunne lave en fantastisk omgang boller i karry, og din far havde familiens hemmelige opskrift på hjemmelavede burgere, men det betyder ikke at de er den bedste kilde til alt hvad der har med madlavning at gøre. Der findes rigtigt mange forskellige retter derude, og mindst ligeså mange eksperter. Du bør altså finde ud af hvad du gerne vil lave af mad, og så finde den rette kilde til at lære omkring det bagefter.
Der er dog nogle helt overordnede fifs fra restaurant-branchen som alle ville kunne få rigtigt meget ud af, at tage med sig hjem i eget køkken. Det er dem vi deler med dig her.
Det første fif er at droppe det kedelige formbagte franskbrød, og de intetsigende og alt for luftige burgerboller og hotdogbrød, som man kan købe i den lokale butik. Der er en god grund til, at en god restaurant aldrig bruger den slags: det er ikke et måltid værdigt. Du bør i stedet bage brødet selv. Der er frostbrødsleverandører der tilbyder bake off brød til virksomhed, og hvis du kan få fat i sådan noget, så bliver dit liv utroligt meget nemmere. Bake off brød er nemlig stort set færdigt, og skal blot færdigbages hjemme i din egen ovn. Det giver altså det lækre resultat af friskbagt brød uden at besværet.
Et andet godt trick, der bruges på stort set alle restauranter, er at bruge friske urter til madlavningen. Alt for mange køber tørrede krydderurter, og det giver altså bare ikke nær samme gode smag. Du behøver ikke en urtehave: langt de fleste urter, der bruges til dansk madlavning, kan fint gro i en vindueskarm inde i køkkenet. Så er urterne også altid lige ved hånden når der skal laves mad.