5 af de bedste bøger jeg har læst

Der er ingen tvivl om, at der findes et hav af gode bøger på markedet. Jeg har dog læst nogle bøger, der har haft en særlig betydning for mig, og som jeg gerne vil anbefale til andre. Derfor har jeg her samlet 5 af de bøger, som jeg mener, at andre også bør give sig i kast med:

1. Mosen af Liza Marklund

Bogen er relativt ny, og er er 2. bind i trilogien om Wiking Stormberg. Det er en selvstændig fortsættelse til Polarcirklen, der både kan læses i forlængelse af heraf, men også alene. Det er en medrivende krimi med et twist af familieopgør, tragedier og hemmeligheder, som kommer til overfladen efter Stormbergs søn modtager et mystisk brev fra hans kone ? mere end 20 år efter, at hun forsvandt! Mosen er en anbefalelsesværdig bog, hvis du elsker at finde dig selv på kanten af sædet.

2. Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee

Bogen handler om drengen Jem og hans søster Scout, som bor i byen Maycomb i Alabama. Deres far er en advokat, som tager imod en sag om en sort mand, der er blevet anklaget for voldtægt. Bogen handler om familien og deres oplevelser med racisme. Bogen er en af de mest kendte romaner i amerikansk litteratur. Så hvis du kan lide klassisk litteratur, så er denne absolut en bog for dig.

3. The Catcher in the Rye af J.D. Salinger

Bogen handler om den 16-årige dreng, Holden Caulfield, der bliver smidt ud af sin skole. Drengen tager til New York, hvor han overvejer at tage til Alaska og blive alenemand, men på vejen støder han på en masse udfordringer, mens livet udspiller sig. Det er en klassiker, som absolut er et must read.

4. Forbrydelsen af Michael Connelly

Denne bog handler om Michael Connelly, som er en politimand i Los Angeles, som efter en række vanskelige hændelser beslutter sig for at forlade politiet. Han bliver dog snart hevet ind i et nyt mysterium, hvor han igen må bruge sin viden som eks-politimand til at opklare en sag. Bogen er en spændende krimi, der bevarer spændingen fra start til slut.

5. 1984 af George Orwell

Bogen her er vaskeægte klassiker – og ikke uden grund! Den handler om Winston Smith, som lever i en dystopisk fremtidsverden, hvor alt er kontrolleret af den totalitære stat. Han forsøger at starte et oprør mod staten, og får hjælp af Julia. De to bliver dog opdaget, og får hver sin dom af staten. Bogen har været meget debatteret, idet den handler om, hvordan vi som mennesker skal leve i samfundet i fremtiden.